Tarieven en vergoedingen

Het tarief bedraagt €90 per uur. Dit bedrag kan na de sessie per pin of contant worden voldaan.
Voor het intakegesprek wordt standaard een uur gerekend. ook als het gesprek uitloopt.
In de meeste gevallen wordt er voor een sessie 75 tot 90 minuten gerekend (€112,50 of €135). Deze tijd is nodig om een sessie tot een goed afgerond geheel te brengen en je met een goed gevoel de deur uit te laten gaan. Voor een tussentijdse- of eindevaluatie zonder EMDR- of hypnotherapie volstaat een afspraak van een uur.

In veel gevallen vergoedt de zorgverzekeraar de sessies gedeeltelijk vanuit de aanvullende zorgverzekering. De vergoeding valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen; hypnotherapie, beroepsverenigingen NBVH’ (en koepel RBCZ). Raadpleeg altijd je verzekeraar en/of kijk voor een actueel overzicht in de zorgwijzer.

Behandeling zonder tussenkomst van de zorgverzekeraar is uiteraard ook mogelijk. Zowel voor bedrijven als voor particulieren zijn de kosten voor begeleiding in de vorm van coaching of counseling, onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Je belastingadviseur kan je hier verder in adviseren.

Voor werkgevers die hun werknemers willen steunen bij het terugvinden van een juiste balans maak ik graag een maatwerkofferte op voor coaching / counseling als curatieve of preventieve begeleiding (verkorten van het ziekteverzuim of voorkomen van uitval).